By Chalana

Perfecte Wenkbrauwen

Wenkbrauwstyling is in ieder geval meer dan epileren. Het is zoeken naar de perfecte shape, om jouw gezicht zo goed mogelijk te laten uitkomen. De wenkbrauwen zullen wij uittekenen met draad. Met behulp van een milde wax die alleen aan de haartjes hecht en niet aan de huid worden de haartjes en zelfs de allerkleinste donshaartjes verwijderd. Onze brows zijn altijd tailor-made. Wij werken dus niet met sjablonen, omdat ieder mens uniek is.

Waxen

Voor snel, pijnloos en super mild ontharen. Niet te verwarren met harsen, wat een stuk agressiever is voor de huid. Wax hecht alleen aan de haartjes en niet aan de huid. En daardoor heb je veel minder kans op huidirritatie. Bij By Chalana kun je niet alleen je wenkbrauwen laten ontharen met behulp van wax, maar ook je bovenlip of kaaklijn. Heb je onlangs een peeling of bijvoorbeeld darmabrasie laten doen? Of gebruik je een Roacutane of crème met vitamine A-zuur? Dan is waxen niet mogelijk.

Verven

Met verf kun je de haartjes een tot een paar tinten donkerder maken. Met de wenkbrauwverf kleur je alleen de haartjes, net na de behandeling zit de verf ook nog een beetje op de huid dit is er na 1of 2 dagen af. Dus heb je van nature zeer lichte wenkbrauwen en/of houd je van een naturel resultaat, dan is regular verf de beste optie voor u!

Henna Brows

Wil je langer plezier hebben van je geverfde wenkbrauwen? Denk dan eens aan de behandeling Henna brows. Is gewone verf na een tot twee dagen van de huid, wenkbrauwhenna kan vijf tot veertien dagen blijven zitten. 

Net als bij het verven met regular wenkbrauwverf gaat het bij brow henna om de eerste plaats om het kleuren van de wenkbrauwhaartjes. Maar een leuke bijkomstigheid is dat de verf ook op de huid blijft zitten, tot wel veertien dagen. Hierdoor krijg je een strakkere en donkerder vorm en heb je eigenlijk geen wenkbrauwmake-up meer nodig.

Zijn er verschillende kleuren Brow Henna?

Jazeker, in de salon hebben wij verschillende kleuren henna: Honey, Taupe, Natural Brown, Ash Brown, Raven. Toch zal elke kleur bij iedereen weer anders uitpakken. We bespreken voor de eerste behandeling wat jouw wensen zijn en wat het te verwachten resultaat is. Aan de hand hiervan gaan wij de perfecte brows voor u creeren.

Wanneer zijn Henna Brows af te raden?

  • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid
  • Als je zeer blonde wenkbrauwen hebt, of een heel lichte huid
  • Als je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig.
  • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen
  • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf.
  • Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage.
  • Als je na de behandeling van plan bent om heel veel in de zon te gaan
  • Als je zwanger bent

Nazorg Henna Brows

Het is belangrijk dat je de avond na de treatment je wenkbrauwen niet schoonmaakt. Het beste is sowieso zo min mogelijk water te gebruiken. Ook huidverzorging op oliebasis en scrubs en peelings laten de brow henna eerder vervagen. Vermijd met henna brows zoveel mogelijk de zon en zonnebank hierdoor vervaagd de henna eerder.